Beheer je Plesk servers waar ook ter wereld met de Plesk Mobile app

Via het Plesk controlepaneel kun je eenvoudig klanten beheren, services herstarten en applicaties installeren. Ook onderweg kun je je eigen servers beheren via de Plesk Mobile app voor iPhone en Android.

Server beheren met de Plesk Mobile app

In dit artikel vertellen we over de mogelijkheden van de Plesk applicatie voor het beheren van servers. De Plesk Mobile app is gratis te downloaden voor iPhone in de App Store en voor Android in de Google Play Store. In het vorige deel hebben we laten zien wat klanten met de Plesk applicatie kunnen doen. Bij het starten van de Plesk applicatie geef je het server-adres in en de gebruikersnaam en wachtwoord voor een beheerders account

Welke informatie is te vinden in de Plesk Mobile app?

De Plesk Mobile app bevat een aantal handige snelkoppelingen voor systeembeheerders en geeft direct inzicht in allerlei relevante informatie. Wanneer je bent ingelogd wordt een lijst van domeinnamen gepresenteerd, door op één van deze namen te tikken krijg je een aantal mogelijkheden te zien. Zo kun je inzien wat het verbruik is van een specifiek domein.

Plesk Mobile app server informatie

Op het tweede tabblad van de Plesk applicatie is inzichtelijk hoeveel systeemresources er gebruikt worden. Naast de gemiddelde processorbelasting is ook het totale schijfgebruik af te lezen en wordt informatie over de hardware getoond. In het tabblad ‘Evenementen’ worden allerlei notificaties van het Plesk systeem weergegeven, bijvoorbeeld als een service wordt herstart.

Plesk Mobile app services herstarten

Uiteraard biedt de app de mogelijkheid tot het herstarten van de in Plesk aanwezige services zoals de IMAP server of de Nginx webserver zodat je snel kunt handelen bij problemen. Via een ingebouwde browser kun je direct in het controlepaneel van je Plesk server inloggen.

Plesk Mobile app plesk beheer

Het is ook mogelijk om je Plesk licentie te beheren, logbestanden te bekijken of je server opnieuw laten opstarten. Kortom, de Plesk applicatie helpt je bij het uitvoeren van alledaagse systeembeheer taken. Wil jij ook gebruik maken van de Plesk Mobile app en het Plesk controlepaneel? Bekijk dan onze licenties en start vandaag nog met het gebruiken van Plesk.

Contactformulier