Mollie account aanvragen

Mollie is een van de Payment Service Providers in Nederland. Mollie handelt alle soorten betalingen af, zoals iDEAL, creditcards, sepa direct debit, bankoverschrijvingen, Paypal, Bancontact (België) en Sofort (Duitsland).

Hieronder wordt een beschrijving gegeven van hoe je een mollie account kunt aanvragen. De getoonde stappen en schermen geven een indicatie en kunnen per geval enigszins afwijken.

Zorg bij de aanvraag dat je ieder geval de volgende gegevens binnen handbereik hebt:

  • Scan van legitimatie
  • KVK nummer
  • Zakelijke IBAN nummer
  • Domeinnaam
  • De gegevens van de organisatie/bedrijf

Ga naar https://www.mollie.com/dashboard/signup?lang=nl om een account aan te maken.

mollie maak je account aan

Klik na registreren op “Activeer mijn account” en nogmaals op “Activeer account”

mollie dashboard

welkom bij mollie

Je ziet dan een vrij intimiderend formulier. Vul het formulier in. Je hebt hier een kvk-nummer nodig en de rechtsvorm stel je in. Klik op volgende.

mollie bedrijfsgegevens

Bij websiteprofiel vul je je domeinnaam in. Vul de overige velden in en kies de betaalmethoden. Klik op volgende.mollie websiteprofiel

Je krijgt nu de melding dat je website gecontroleerd wordt. Klik het venster weg (Doorgaan). Klik in de groene balk op “aanvullende gegevens”

mollie website controle

mollie dashboard

Geef aan welk identiteitsbewijs je wilt uploaden. Dit moet dus een ID zijn van een rechtsgeldige vertegenwoordiger van de gemeente. Sleep het document naar het venster. Klik op volgende.

Rechtsgeldig vertegenwoordiger

Vul ook de pagina met “Uiteindelijke belanghebbenden” in en klik op volgende.

Uiteindelijk belanghebbenden

Vul de ‘zakelijke’ bankrekening in. De zakelijke bankrekening moet ‘op naam staan op een handelsnaam van de organisatie’. Klik op hoe je de bankrekening wilt verifiëren. Wij adviseren om iDeal te kiezen.  En klik op volgende.

Zakelijke bankrekening voor uitbetaling

Je krijgt nu een scherm met de instructie om een betaling te doen met een uniek betaalkenmerk zodat de gegevens geverifieerd kunnen worden. Doe dit en klik op Verder naar website >

gegevens verifiëren

Klik op het kruisje rechtsboven. De benodigde stappen zijn doorlopen.

Verifieer je bankrekening

Als je naar beneden scrollt zie je daar de Live API-key, die heb je nodig om betalingen te ontvangen. Stuur deze gehele Live API-Key op naar isource zodat deze geïmplementeerd kan worden in de website.

Je kunt dus nu wel betalingen ontvangen via Mollie, maar er wordt pas uitbetaald als je account is geverifieerd.

Aan de slag met Mollie

Zie ook het artikel bij mollie zef.

 

Contactformulier