iOS, Android en Windows

Apps voor ieder besturingssysteem

isource ontwikkelt apps voor vrijwel ieder besturingssysteem zoals iOS, Android en Windows.

Als je een bedrijfsapp voor je klanten laat ontwikkelen dan is het belangrijk om te weten over welke mobiele apparaten zij beschikken. Je wilt ze uiteraard goed van dienst zijn en zal de app dus geschikt moeten zijn voor hun besturingssysteem.

Bedrijven die gestandaardiseerd zijn wat hardware betreft en een app laten ontwikkelen voor bijvoorbeeld intern gebruik, kunnen een app laten ontwikkelen voor de specifieke hardware dat al in gebruik is.

Indien een organisatie nog een keuze moet maken wat hardware en besturingssysteem betreft en een succesvolle implementatie nastreeft, dan hebben wij hier 6 aandachtspunten die daarbij kunnen helpen:

  1. Houdt rekening met de werkomgeving (outdoor, stoten, zonlicht, connectiviteit etc.)
  2. Beschikbaarheid accessoires voor toepassing (scanners, accu’s etc.)
  3. Beperk beheerkosten (onderhoud, updates, reparatie, vervanging etc.)
  4. Support proces vastleggen  (vragen, reparatie, vervanging etc.)
  5. Instructie aan gebruikers (hardware en applicatie)
  6. Gebruiksduur accu (goede laadmogelijkheid of vervangende accu)
  7. Applicaties (besturingssysteem en apps)

Besturingssystemen

Het besturingssysteem op je computer, telefoon of tablet zorgt er voor dat alle basis-functies werken, het stuurt de hardware van het apparaat aan. Het zorgt er voor dat je bijvoorbeeld het scherm kunt ontgrendelen, apps kunt installeren en openen en er letters op het scherm verschijnen als je de toetsen aanraakt. De bekende besturingssystemen voor mobiele apparaten zijn Apple iOS, Android en Windows.

iOS besturingssysteem

In het geval van de iPhone, iPad en iPod Pro is het besturingssysteem iOS en dus vind je dit op alle computers, telefoons en tablets van Apple. Het aanbod van hardware is wat dat betreft dus wat beperkt, je bent namelijk gebonden aan de producten van Apple.  In tegenstelling tot Android die een veel groter aanbod heeft van toestellen. iOS regelt vrijwel alle basisfuncties op jouw iPhone of iPad. Het is het onderliggende systeem dat zorgt dat je apps kunt installeren en openen, je kunt typen en bijvoorbeeld het apparaat kunt ontgrendelen met Touch ID. Het zorgt er dus voor dat je je iPhone of iPad (Pro) kunt gebruiken.

Android besturingssysteem

Het mobiele besturingssysteem van Google is Android. Producenten van Android telefoons en tablets hebben zelf de ruimte om te bepalen hoe het besturingssysteem er op het toestel uit ziet. Om deze reden kunnen er dus in de bediening verschillen zijn en ziet het een en ander er op een Samsung anders uit dan op een bijvoorbeeld een toestel van HTC. Een Android toestel is aan te passen aan de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker. Dit biedt bedrijven meer mogelijkheden om de app beter af te stemmen op de gebruiker. Android is op dit moment het meest gebruikte besturingssysteem. Geschikte Android hardware is in vrijwel iedere prijsklasse te krijgen, van instapmodel tot industriële tablet.

Windows besturingssysteem     

Ten opzichte van iOS en Android heeft Windows minder kleine functionaliteiten en beschikt het over een ander uiterlijk. Het aanbod van standaard apps is minder dan die voor iOS en Android. Echter voor de ontwikkeling van een eigen Windows app hoeft dit geen bezwaar te zijn.

Het is niet een kwestie van goed of slecht als het gaat om het meest geschikte besturingssysteem, want ieder systeem heeft zijn plussen en minnen. De keuze kan beter gemaakt worden op basis van optimaal gebruik van jouw toepassing (app) en welk besturingssysteem daar het best bij past. Wij helpen je daar graag mee!

Systeem
Voordeel
Nadeel
  • Gebruiksvriendelijk
  • Snel schakelen tussen apps
  • Alleen voor iPhone
  • Weinig personalisatie-mogelijkheden
  • Veel personalisatie mogelijkheden
  • Te koop in elke prijscategorie
  • Niet altijd even snel in gebruik
  • Afhankelijk van fabrikant
  • Snel in gebruik
  • Opvallend uiterlijk
  • Weinig apps
  • Minder mogelijkheden

Wilt u advies of meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contactformulier