Web Analytics

 

Goede statistieken zijn erg belangrijk voor iedereen die zijn/haar website serieus neemt: weten is weten. Vanuit de praktijk weten we dat de gratis statistieken software Google Analytics een betrouwbaar beeld geeft over de bezoekers van uw website.

wanneer u een website laat bouwen door iSource, maken we (indien u hierover nog niet beschikt) meteen een kosteloze Google Analytics account aan. Ook zorgen we er meteen voor dat de benodigde code wordt toegevoegd aan uw website. Nog steeds zijn er veel mensen die denken dat statistieken software alleen inzicht geeft in bezoekersaantallen op de website. Dat was vroeger misschien zo, tegenwoordig is dat wel anders. Web Analytics zijn nauw verweven met andere vormen van online marketing, zoals zoekmachine optimalisatie en (zoekmachine) adverteren.

een klein aantal functies lichten we er graag voor u uit, het gaat daarbij om de basisfunctionaliteiten.

 

 


Google Analytics Dashboard

 

Dashboard

Google Analytics beschikt over een overzichtelijk en eenvoudig dashboard. Hierop staan uw belangrijkste gegevens op een zeer overzichtelijke manier vermeld.

 
Doelen instellen in Google Analytics

Uw doelstellingen

Is uw doel om sales te genereren vanaf uw website? Stel dan een trechter in met Google Analytics. U kunt zo precies zien bij welke stappen in het bestelproces mensen juist wel of niet afhaken. Op deze manier kunt u eventuele drempels wegnemen en uw conversie heel eenvoudig verbeteren. Natuurlijk kan iSource u helpen bij het bepalen van uw doelstellingen en het inrichten van doeltrechters.

Verkeersbronnen in Google Analytics

 

Zoekmachine, direct verkeer, verwijzende sites

Google Analytics geeft u eenvoudig inzicht in de bron van uw bezoekers. Ook worden de belangrijkste kenmerken, zoals het aantal bezoeken, unieke bezoekers, tijdsduur van de bezoeken en aantal bekeken pagina's per bron gemeten.

 

Zoekwoorden

Google Analytics biedt een overzicht met de zoekwoorden waarop mensen u hebben gevonden. Let bij de interpretatie hiervan goed op: het gaat niet om waar mensen op zochten, maar waar mensen u op hebben gevonden.

 

Resultaatmeting online media

Door links te coderen, kunt u concrete verkeersbronnen aanmaken, zoals een nieuwsbrief, bannerpositie, advertorial of andere online marketinguiting. Google Analytics meet eenvoudig het resultaat van deze campagnes.

 

Koppeling Google AdWords

Google Analytics is zeer eenvoudig te koppelen aan Google AdWords. Niet alleen de bezoekersresultaten worden hierdoor gemeten, maar vanuit adwords kunt u bovendien direct - met dezelfde inloggegevens - naar uw Google Analytics statistieken.

 

Belangrijkste inhoud

Wat doen bezoekers op uw website? Welke pagina's bezoeken ze? Welke nieuwsitems of items uit een kennisbank zijn het meest bekeken? Google Analytics vertelt het u allemaal.

 

Bezoekersinformatie

Welke browser gebruiken uw bezoekers? En, welke beeldschermresolutie? Waar komen bezoekers vandaan (land, taal, stad)? Dergelijke zaken zijn goed om te weten, maar bovendien belangrijke basisinformatie wanneer u een nieuwe website overweegt, of een restyle van uw huidige website!


Browser instellingen van bezoekers in Google Analytics

 

Wat kan ik met al deze informatie?

Een goed vraag. U kunt uw voordeel hiermee doen! Wanneer u ziet dat bepaalde producten veel verkocht worden, maar relatief weinig worden bekeken, kunt u bijvoorbeeld het product prominenter aandacht geven op uw website. Zo zijn er nog tal van toepassingen. Op basis van doelen en trechters vanuit Google Analytics kunnen bijvoorbeeld concrete stappen worden ondernomen om te zorgen voor meer conversie. Er zijn tal van praktische toepassingen binnen Google Analytics die uw online resultaten sterk kunnen verbeteren.

 

De kracht van de combinatie

Binnen de online marketing staan de verschillende activiteiten vrijwel nooit op zich. Natuurlijk hebt u altijd zelf de keuze in handen welke middelen u inzet, maar wij adviseren u optimaal gebruik te maken van de kracht van de combinatie. Een aantal zaken zult u zelf beheersen en kunnen uitvoeren, waar uw kennis mogelijk ontoereikend is... is er iSource. Neem snel contact met ons op!

 

 

 

Google Analytics Dashboard

 

 

kantoor iSource

Terug naar boven
iSource.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren.      Deze melding verbergen Deze melding verbergen