Desktop as a Service (DaaS)

Uitgegeven: 25 januari 2016 11:00
Laatst gewijzigd: 25 januari 2016 11:09


Kosten en schaalbaarheid zijn de belangrijkste voordelen! Desktop as a Service (DaaS)

Virtuele desktops in de cloud worden steeds populairder geworden, maar wat zijn nu de drie belangrijkste voordelen van DaaS?

De in dit artikel genoemde voordelen van Desktop as a Service (DaaS) is een aanvulling op de typische voordelen van de virtuele desktop infrastructuur (VDI). De meeste voordelen van de virtuele desktop infrastructuur zijn over het algemeen wel bekend. Denk hierbij bijvoorbeeld dat uw gebruikers overal kunnen werken. Verder is er gecentraliseerd desktop management en zijn er goede prestaties op allerlei verschillende apparaten.

De voordelen:

Voordeel 1 - De aanbieder is bekend met VDI, zodat u dat niet hoeft te zijn.

DaaS is in wezen een dienst om de VDI te beheren (al is de werkelijke definitie van DaaS is iets ingewikkelder). Dit is gelijk een van de grootste voordelen. U hoeft niets van VDI te weten om de voordelen van VDI te krijgen. U heeft geen personeel in dienst die uw VDI moet onderhouden en beheren. Dit zorgt voor lagere kosten voor interne IT-support.

 

Voordeel 2 - incrementeel schalen

Een belangrijk voordeel van DaaS is incrementeel (zowel op- als af-) schalen van de capaciteit. Een enkele gebruiker toevoegen is op uw eigen VDI is natuurlijk geen probleem. Maar wat doet u met de capaciteit als dit steeds vaker voorkomt en uw reserve capaciteit raakt 'op'?  En hoe acteert u als er gebruikers niet meer actief mogen zijn, wat doet u met de extra capaciteit? Wanneer er één gebruiker wordt verwijderd is dat geen probleem, maar als u veel gebruikers moet verwijderen, dat blijft u waarschijnlijk zitten met een infrastructuur die te veel capaciteit heeft waardoor uw kosten per gebruiker veel te hoog zijn. Met DaaS kunt u opschalen en afschalen en op deze manier pieken in capaciteit / gebruikersaantallen opvangen.

 

Voordeel 3 - Voorspelbare kosten

Een andere leuke bijkomstigheid is dat de kosten voor DaaS transparant zijn. De daadwerkelijke kosten hangen natuurlijk wel af van de uiteindelijk wensen van uw organisatie. Maart uiteindelijk zijn de kosten altijd voorspelbaarder dan bij een eigen VDI. U benadert de software immers via internet, waardoor u geen omvangrijke investeringen hoeft te doen in hardware (servers, IT-infrastructuur).

 

Bestel hier uw cloud desktop

terug naar nieuws

kantoor iSource


Terug naar boven
iSource.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren.      Deze melding verbergen Deze melding verbergen